Werkwijze

Opgeleid vanuit een meer cognitieve denkwijze ben ik door eigen interesse meer gaan leren en lezen over de lichaamsgerichte en op mindfulness gebaseerde vorm van behandelen. Zo kwam ik uit bij Peter Levine’s werk (Somatic Experiencing). Zijn werk heeft me een dieper begrip gegeven over de neurowetenschappelijke benadering van de menselijke ervaring in zowel lichaam als cognities. Wat ik erg belangrijk vind is samen op zoek te gaan naar datgene wat in de weg staat van een gelukkig, florerend en vrij leven. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens van nature de neiging heeft om te bewegen naar herstel/heling en een gezonde verbinding met zichzelf en anderen. Door een moeilijke gebeurtenis of periode kan deze natuurlijke neiging onderbroken worden en ontstaan er symptomen op psychisch of lichamelijk gebied. Het is belangrijk eerst te gaan herkennen welke blokkade er is ontstaan en vervolgens te bekijken en ervaren welke manier van leven past bij het vrijkomen uit deze belemmering. Ik vind het erg waardevol mijn kennis en ervaring te delen met anderen en mensen op deze manier te helpen om verbinding te krijgen met zichzelf en anderen, het plezier in het leven terug te vinden, eigen keuzes te maken vanuit hart en overtuiging en mensen te helpen om de veerkracht op te bouwen om na een tegenslag verder te gaan. Iemand zien opbloeien is wat mij iedere dag weer passie voor dit vak geeft.

Vanuit een holistische visie put ik, met oog voor het individu, uit de door mij beheerste behandelmethoden. Ik zie de cliënt hierin als leidend en mijn doel is ook altijd om samen de krachtbronnen die al in iemand aanwezig zijn te onthullen en voluit te benutten. Een belangrijke fundament van de behandeling is een veilige setting waarin de cliënt alle ruimte en tijd kan ervaren meer veerkracht op te bouwen. Daarnaast aanschouw ik met mindfulness mijzelf, de ander en onze relatie om met openheid te kunnen samenwerken. Een mooie quote die naar mijn mening omvat wat mijn visie is, is die van Thich Nhat Hahn: ”Don’t ignore your suffering but don’t forget to enjoy the wonders of life”.

Als mijn wijze van behandeling je aanspreekt nodig ik je uit een vrijblijvende afspraak te maken door mij een bericht te sturen via het kopje ‘contact’. We zullen dan in een eerste kennismakingsgesprek samen bekijken wat jouw behoeften zijn, wat mijn rol hierin zal zijn en waar ik je het best mee kan helpen. Op basis van het kennismakingsgesprek kan ik een advies geven over het eventuele verloop van het traject. Dit gesprek is gratis en dient vooral om voor beide partijen te bekijken of er een klik is en of ik de juiste persoon ben voor jouw vraag. Als we samen verder gaan zullen er afhankelijk van de intensiteit van je vraag een aantal begeleidingsgesprekken volgen.